HELYI TERMÉK VÉDJEGY

A Vajdaságban előállított, helyben honos vagy helyben megtermelt alapanyagokra és a belőlük hagyományos technológiával, módszerrel, illetve az adott térségre jellemző technológiával, eljárással készült termékeket előállítók, gyártók, illetve azok forgalmazásával foglalkozók fejlesztése és népszerűsítése céljából került meghatározásra a vajdasági Helyi Termék. A Helyi Termék Védjeggyel ellátott termékek, legfőképpen a vevők bizalmának elnyerése érdekében, kifejezik a Helyi Termékekben megjelenő értékeket, a Vajdasághoz tartozást.

A védjegyeztetés célja, hogy egy olyan értékesítési rendszer és termelés épüljön ezen termékek köré, amely megkülönbözteti a többi terméktől. Az értékesítésben és forgalmazásban a lehetőségek megteremtése a cél, amely tovább inspirálhatja a Vajdaságban élő lakosságot, a közösséget és a vállalkozásokat a Helyi Termék előállítására. Ez a rendszer hozzásegít ahhoz, hogy a vajdasági emberek más megközelítésből szemléljék a termékeket, illetve hogy a tudatos, minőségi fogyasztásra ösztönözzék őket.

A védjegy kérelmezésére folyamatosan van lehetőség. A Helyi Termék Védjegyet egyéni vállalkozók, bejegyzett mezőgazdasági termelők és egyesületek kérelmezhetik.

Elérhetőség: vatebet@gmail.com

Helyi termék védjegy Szabályzat